Sajtó

Nyomtatott és elektronikus sajtómegjelenéseink, interjúk valamint filmek rólunk időrendi megjelenés szerint.

Roncs bringákból készülnek a Kezes-Lábas Játszóház szuper játékai

Végy pár találékony mérnököt, csapj hozzájuk néhány gyerekfejlesztő pedagógust, na meg egy rakás ütött-kopott biciklit, a végeredmény pedig Magyarország egyik legszimpatikusabb kezdeményezése lesz, amely garantáltan mosolyt csal mindenki arcára.

Közzétette: nlc.hu – 2019. május 21., kedd

 

2020.

https://marieclaire.hu/eletmod/2020/01/11/ami-masnak-kidobott-lom-nekunk-ertek-roncs-bringakbol-keszulnek-a-kezes-labas-jatszohaz-jatekai

https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2020/01/09/hangszerbicikli-hurkatolto-kerekpar-biro-szabolcs

2019.

https://www.petofilive.hu/video/2019/04/24/kezes-labas-jatszohazba-latogattunk/

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/anyuka-pattanjon-fel-a-biciklire-a-gyerek-korongozni-szeretne-beszelgetes-a-kezes-labas-jatszohaz-megalmodojaval

2018.

bike made sausage – kolbásztöltés bringával

Fitness life with bike:) Itt a kolbász szezon, mit szóltok a legújabb bringáinkhoz?

Közzétette: kezes-lábas játszóház – 2018. december 18., kedd

 

 

https://tenyek.hu/belfold/279362_biciklivel-toltik-a-kolbaszt.html

http://www.borsonline.hu/aktualis/biciklivel-tolti-a-kolbaszt-szabolcs

https://www.facebook.com/cafeblog/posts/2067433006678779

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/fitness-disznovagas-igy-kell-kolbaszt-tolteni-bicajjal

https://www.nlcafe.hu/gasztro/20181228/hurka-kolbasz-tolto-biciklivel-hajtja-feltalalo/

https://www.elobolygonk.hu/Klimahirek/Gazdasag/2018_12_31/kornyezettudatos_magyar_talalmany_biciklivel_hajthato_hurkatolto

 • Retro Rádió 2018.12.17.

Retro Rádió 2018.12.17. kezes-lábas

Meghívtak minket a Retro Rádió reggeli műsorába, persze hogy vittünk egy pár játékot:) A hanganyag alá vágtunk képeket, fogadjátok sok szeretettel!

Közzétette: kezes-lábas játszóház – 2018. december 21., péntek

 

 •  Kék Bolygó magazin 2018.12.03.

 • ReMécses projekt 2018.11.09.

  ReMécses

  Felemelő érzés, hogy az ötlet a 7 éves Somától származik és nem tőlem. A temetői gyertyagyújtás alkalmával azt kérdezte, mi lesz a mécsesek sorsa ott a mindenki keresztjénél. Mondom biztos kidobják őket, de megbeszéltük, hogy utánajárok. Így kerültem a VÜSZI Gödöllői Városüzemeltető Kft. vezetőjéhez, aki megerősítette a sejtésünket, valóban kidobják őket. Egyben a zöldhulladékkal, a művirágokkal, sörös dobozokkal mindenestül. Illetve nem ők, hanem mi. Mi emberek nem foglalkozunk vele és mondunk le róluk abban a pillanatban, ahogy a betonra helyezzük. A temetőgondnokság elvégzi a piszkos munkát, eltakarítják a romokat utánunk, már ha épp van autójuk amivel elszállítsák és maradt gázolaj a tank alján… November 8-án csörgött a telefonom, az Igazgató Úr hívott, hogy másnap lesz a szállítás, ha szükségünk van a mécsesekre vigyük nyugodtan. És vittük, hogy megmutassuk Nektek kedves Olvasók, igenis van ReMény és tudunk szemléletet formálni.A ReMécses projekt előzménye, hogy a kezes-lábas játszóházunk kínál gyertyaöntés alkotó állomást is, családi napokon, karitatív programokon készítünk egyedi teamécseseket. Fejlesztettünk egy biciklivel hajtott viaszreszelő gépet, segítségével a folyamat gyorsul, a reszelék hamarabb megolvad. Értékmentő ötletünk lényege, hogy a gyertyaöntésben szerzett többéves tapasztalatainkat és eszközeinket ötvözzük a szemléletformáló Recycling megoldással. Megfigyeltük, hogy a félig égett mécseseket a közkeresztnél már senki sem gyújtja újra, ezért mint hulladék megy a kukába és ami a legrosszabb: nem kerül újrahasznosításra. A csomagolásul szolgáló üvegkelyheket, fémkupakokat és a maradék mécseseket begyűjtjük, újraolvasztjuk és kanócozzuk, így forgatjuk vissza másod-, harmad-, illetve akárhányszor. A ReMécsest ÖKO kereskedelmi partnereknél szeretnénk értékesíteni, ahol a vásárlók tudatos környezetvédők, hiszünk abban, hogy támogatják az elképzelésünket.A főpróba remekül sikerült, a srácok nagyon élvezték. A tömeges begyűjtésre és a feldolgozási technológia továbbfejlesztésére több ötletünk is van, ezekről később fogunk beszámolni. A folyamatba általános iskolás osztályokat, csökkent munkaképességű, fogyatékkal élő embereket is szeretnénk bevonni, ezáltal munkát biztosítunk a számukra.Köszönjük, hogy elolvastátok a cikkünket és megnéztétek a videónkat, kérjük osszátok meg, hogy mielőbb elindulhasson a kezdeményezésünk.Biró Szabolcs – alapító tulajdonos kezes-lábas játszóház

  Közzétette: kezes-lábas játszóház – 2018. november 10., szombat

https://deluxe.cafeblog.hu/2018/11/14/egy-heteves-kisfiu-otlete-kapott-szarnyakat-ime-a-remecses/

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/remecses-egy-kisfiu-kerdesebol-lett-egy-kornyezetbarat-ujrahasznositott-termek/

https://forrasradio.hu/szorakozas/studio-blog/remecses-egy-7-eves-kisfiu-otlete-a-mecsesek-ujrahasznositasara.html

 • 11. TELEKOM Fenntarthatósági nap 2018. szeptember 30.

https://www.rtlmost.hu/fokusz-p_7718/fokusz-2018-10-01-c_12166137

 • Hello Tomorrow Hungary 2018. szeptember 27.

 

http://arhivum.torokbalintma.hu/2018/09/03/csaladi-napot-tartott-a-tabitha-haz/

http://arhivum.torokbalintma.hu/2019/01/21/egy-nap-a-tabitha-hazert/

 • ATV/ECHO TV HAZAHÚZÓ magazin Újragondolt tárgyak 2018. július 23.

   

 • DUNA TV Család barát magazin interjú 2018. június

   

 • TELEKOM Delfin díj 2018. június

2018-ban is szakmai zsűri értékelte a DELFIN Díj pályázatokat. Az idei évben két kategóriában, összesen három díj került kiosztásra. Klímavédelem kategóriában díjat vehetett át a Budapest Airport Zrt., míg Fenntartható tudatformálás kategóriában a zsűri a kezes-lábas játszóház és a JÖN Alapítvány projektjét díjazta. Gratulálunk a 2018. évi DELFIN Díj pályázat nyerteseinek!

 • MVM Edison LightUp! 2017 pályázatunk eredményei 2018. május

A valódi innovatív energia: íme a MVM EDISON Light Up! finalistái (1. rész)

Zero e-mission – Kezes-lábas játszóház

Biró Szabolcs vezette mérnökcsapat olyan eszközöket fejleszt, amelyeket közösen, emberi erővel lehet használni. Különleges és innovatív termékeik középpontjában a játék és az alkotás áll, küldetésük fontos kiindulópontja a környezet-tudatosság, a mozgás és az összefogás. Kézzel-lábbal működtetett eszközeik a fenntarthatóságot szimbolizálják, az egyedileg fejlesztett gépek mindegyike speciális ’ÖKO’ berendezés.

A roncstelepről mentett kerékpárok egy gépműhelyben átalakulnak, új értelmet nyernek. Közel 30 darabból álló bringás flottájuk nagyon sokszínű, világviszonylatban is egyedülálló. Eszement szerkezeteik nem másolatok, mindet maguk találják ki és gyártják le, amelyekkel a nagyközönség családi, sport- és gyermekprogramokon, céges rendezvényeken találkozhat bárki. Valamennyi generáció örömét leli a Kezes-lábas játszóház programjaiban, mind a 13 alkotó állomásuk nagyon népszerű, tömegeket vonz. A családtagok által készített használati és dísztárgyak otthon különleges értelmet kapnak, emlékeztetnek az alkotás izgalmára, a közös élményekre. Furfangos játékaikkal gyermekek és felnőttek együtt is tudnak játszani, népszerű termékük a biciklivel működtetett légvár: míg anya spinningel, a gyermeke ugrálhat.

https://www.youtube.com/watch?v=ahAiKmTg80A&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/mvmedison/videos/580069079024192/

 • Flowcycle interjú a kezes-lábas játszóházzal 2018. április 10.

  Bringával hajtott légvár? Kerékpáros szemétgyűjtő daru?

  Közzétette: Flowcycle – 2018. április 10., kedd

 • Az Ötlet Mozaikban megjelent cikkünk a biciklivel hajtott faesztergagép történetéről szól 2017. december 18.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1602476189775051&id=210810412274976

 

 • Hazahúzó stábja forgatott velünk egy riportot, csapatépítő tréningekkel kapcsolatban ezeket nyilatkoztuk a 2017. július 10-i adásban:

Hazahúzó – csapatépítő tréningek kezes-lábas módra

Hazahúzó stábja forgatott velünk egy riportot csapatépítő tréningek kapcsán 2017-ben. Várjuk a folytatást:)

Közzétette: kezes-lábas játszóház – 2018. április 5., csütörtök