VÁROSTROM – döntsd le a falat

Ebben a gyakorlatban a résztvevők különleges ostromgépeket építenek, majd a törzsi csatainduló bemutatása után egymás várfalait rombolhatják le. A játékos feladat rengeteg összefogást és együttműködést igényel, vidám és jó hangulatú komplex programunk remek kikapcsolódás egy workshop levezetéseként.

A szereléshez nélkülözhetetlen eszközöket furfangos módon, közös összefogással szerezhetik meg: a szükséges csavarokat és szerszámokat egy titkos ládika tartalmazza, kinyitása a Sudoku feladvány megfejtésével lehetséges. Indulhat az építés, a rendelkezésre álló eszközökből kell egy működőképes ostromgépet összeállítani.  A szerelés tart meglepetéseket és kihívásokat a csapatok számára, elakadás esetén mindössze egy ’barlangrajz’ segít. A folyamatban felerősödnek az esetleges félreértések, a csapattagok meg kell győzzék egymást igazukról. Tévút esetén sincs nagy gond, visszabontás után tovább lehet lépni a problémán. A játék következő fázisában felkészülnek a harci mustrára, melyben a csapatok a saját ősi táncukkal félemlítik meg ellenségeiket. A törzsfőnökök vezetésével Haka elemekkel fűszerezett táncokat lejtenek, a programelem nagyon kreatív összművészeti performansz, rengeteg nevetéssel jár.

Ezután a csapatok egy tervrajz alapján megépítik a saját falaikat, azonos típusú és darabszámú kartondobozt kapnak hozzá, majd az ostromgépeiket tesztelik, a lőtávolság beállítása a szerkezet elemeinek finomhangolásával történik. Ha felkészültek a tüzelésre indulhat az ostrom, a szerkezetet többen rögzítik, a tüzér céloz, a többiek pedig a labdákat adogatják. Minden csapat más színű töltényt használ, csak a saját töltényeikkel tüzelhetnek, így azokat vissza kell szerezniük. A játék során a szerepkörök természetesen felcserélhetők, mindenki hasznos és nélkülözhetetlen tagja a csapatnak.